Кадър БНТБългария винаги е била изоставаща страна и икономически аутсайдер в

...
Кадър БНТБългария винаги е била изоставаща страна и икономически аутсайдер в
Коментари Харесай

Ивайло Дичев: Опозорени сме като държава. Ние сме в ъгъла. Магнитски показа, че освен бедни сме и крадливи

Кадър Българска национална телевизия

България постоянно е била изоставаща страна и икономически новобранец в Европа, само че някои от последните реакции в обществото и водената външна политика демонстрират и културологична разлика от останалата част на континента, които, може би, са и причина за забавеното ни развиване.

България е водеща в равнищата на расизъм и назадничавост към разликите, което води до неуспех на икономическите връзки между хората и неспособност за сполучлив почтен бизнес въз основата на действителните качества и качества на индивидите.

Правенето на политика на база на неразбираеми за света исторически разногласия на стотици години също поставя бариери в процесите на свободна търговия и стопански продан. 

Интересе коментар в БНР прави световноизвестният културолог Ивайло Дичев.

”Много сме опозорени като страна. След историята ”Магнитски ”, която сподели на света, че сме с изключение на небогати, само че и крадливи, след резолюцията на Европейския парламент за върховенството на правото, ние сме в ъгъла. Плюс глупавата ни позиция по въпрос с Македония, плюс неналичието ни на взаимност по разнообразни тематики. Международната ни позиция е много слаба. Трябва да намерим метод да възстановим положителното си име. Народът ни е надарен, има благоприятни условия, с които да застане на международната сцена ”.

Това разяснява пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев.

Той  е на мнение, че смяната в страната ни няма да е лесна, тъй като всеки гледа себе си.

" Изборите на 11-и юли ще бъдат по-честни. Основният проблем е да не стане по този начин, че ГЕРБ да ги оспори. Чисто механически всеки избор може да има проблеми. Изборите са почтени, когато се одобряват за почтени ".

Според него тематиката за възможен проблем с гласуването с машини се преекспонира.

" Въпросът е да не тръгваме с огромна кошница с упования за след изборите. Т.нар. " партии на смяната " не си приказват изключително. Не слушам сделки, общи позиции. Голямата въпросителна е дали ще се спогодят да сформират държавно управление ", сподели още Дичев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР